واقعیت های ناگفته از لیزر موهای زائد ❤️
رسانه تخصصی پزشکی ، زیبایی و سلامت در ایران
فهرست مطالب
همه چیز در مورد لیزر موهای زائد، مزایا و معایب آن
واقعیت های ناگفته از لیزر موهای زائد در لیزر موهای زائد بدن، از انرژی لیزر قوی به منظور جلوگیری از رشد موهای زائد بدن استفاده میشود. لیزر با گسیل نور، بدون آنکه به پوست بدن آسیبی برساند، فولیکول مو را مورد هدف قرار داده و با گرم شدن و آسیب رساندن به آن، موجب جلوگیری از رویش مو میشود. تیرگی رنگدانه ملانین موجود در فولیکول مو، آن قسمتی است که مورد هدف امواج لیزر است. البته به دلیل اینکه در هر دوره ۱۰ تا ۲۰ درصد از فولیکولها در حال رشد هستند، بنابراین جلسات لیزر برای رهایی از موهای زائد بدن، باید چندین جلسه زیر نظر دکتر لیزر موهای زائد کل بدن تکرار شود تا پس از مدتی تمام فولیکولهای مو از بین برود و شما در نهایت پوستی بدون مو داشته باشید و از شر هرگونه اپیلاسیونی راحت شوید!
برداشتن موهای زائد با لیزر با چه دستگاههایی انجام میشود؟
بهترین دستگاه های لیزر مو
احتمالا شما هم مانند بسیاری، فقط اسمی از لیزر شنیده اید و از خواص آن چیزهایی میدانید ولی آنچه باید بدانید و مهم است، دستگاهی است که شما با آن لیزر میکنید. برای لیزر کردن فقط یک نوع دستگاه وجود ندارد. دستگاههای لیزر مختلفی وجود دارند که ممکن است یکی از انواع آن برای شما مناسبتر باشد. قبل از انتخاب نوع لیزر و دستگاه آن باید با آنها آشنا شوید و اطلاعاتی دربارهی دستگاههای لیزر موهای زائد بدن کسب کنید، دکتر لیزر مو میتواند در این تصمیم به شما کمک کند. چند مورد از معروفترین این دستگاههای لیزر مو عبارتند از:
- پالس شدید نوری(IPL) : این رایجترین نوع لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن است که با طیفی از امواج مادون قرمز کار میکند. این روش بدون درد است و میتواند برای تمامی پوستها اثر گذار باشد. البته بیشتر برای موهای تیره استفاده میشود و برای موهای سفید یا بور توصیه نمیشود.
- لیزر دیود: این روش محبوب، نسبتا جدید است و آسیب کمتری به خود پوست میزند. بر روی اکثر رنگهای پوست اثر گذار است و ممکن است باعث روشن شدن رنگ پوست شود.
- Nd Yag: این روش که اغلب برای پاک کردن خالکوبی استفاده میشود، برای برداشتن موهای زائد بدن نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با اینکه میتوان از این روش برای تمامی پوستها استفاده کرد، ولی کاربرد آن برای پوستهایی با رنگ تیره بیشتر است و ممکن است برای موهای نازک اندکی دردناک و کم اثر باشد.
- لیزر الکساندر: این روش که سریعترین نوع لیزر است، برای پوستهای روشن و زیتونی رنگ مناسب است. اندکی دردناک است و برای پوستهای تیره تر ممکن است خطر تغییر رنگ و سوختگی را داشته باشد.
- لیزر روبی: قدیمیترین نوع دستگاههای لیزر که از کوتاهترین نوع طول موج هم استفاده میکنند، این دستگاهها هستند. این دستگاههای لیزر مو برای انواع موهای روشن و ریز و پوستهای نازک و حساس بسیار مفید اند و عملکرد آنها بدون درد است.
مزایا و معایب از بین بردن موهای زائد با لیزر
با اینکه شما پس از یک جلسه لیزر به طور همیشگی از شر موهای زائد بدن خود راحت نمیشود، ولی بزرگترین مزیت لیزر آن است که سرعت رشد مو را به طور چشمگیری کاهش میدهد و تقریبا در بین تمامی مواردی که برای از بین بردن موهای زائد بدن استفاده میشود، بیشترین تاثیر را دارد. مزیت بعدی آن درد نداشتن آن است. لیزر یا هیچ دردی ندارد یا ممکن است برای برخی افراد با کمی درد همراه باشد. به هر حال از اپیلاسیون بسیار بهتر است. ضمنا لیزر هیچ محدودیتی ندارد و برای از بین بردن موهای زائد تمامی نقاط بدن استفاده میشود.
اما این روش در کنار تمام مزایایی که دارد معایبی را هم به دنبال دارد. یکی از آن موارد این است که شما برای نتیجه گرفتن باید دوره درمان را کامل کنید و نصفه رها نکنید. این روش هزینهی نسبتا بالایی هم دارد که آن را برای استفادهی همه ممکن نمیکند.
مراجعه و مشورت با دکتر لیزر موهای زائد برای جلوگیری از معایب لیزر میتواند مفید باشد.
از لیزر برای موهای زائد کدام قسمت بدن استفاده کنیم؟
لیزر موهای زائد پا
پاها بهترین عضوی هستند که لیزر موهای زائد بر روی آن بسیار اثر گذار است. زیرا معمولا موها ضخیم و تیره رنگ اند و به سرعت به لیزر جواب میدهند. بیکینی نیز دیگر منطقهای از بدن است که به خاطر درشت و تیره رنگ بودن موهای زائد آن، پیشرفت چشمگیر و قابل توجهی در اثربخشی لیزر دارد. زیر بغل دیگر جایی است که با لیزر، علاوه بر از بین رفتن موهای زائدش، ممکن است به روشن شدن پوست آن قسمت نیز بینجامد.
صورت از آن مناطقی است که افراد بسیاری اقدام به لیزر موهای زائد آن میکنند، اما معمولا به دلیل اینکه موهای نازکتر و روشنتری دارد، از بین رفتن موهای زائد آن بیشتر طول میکشد و صبوری بیشتری را نیاز دارد.
هزینه لیزر موهای زائد
با توجه به پزشک متخصص مو شما و درجه ضخامت موهای بدنتان، هزینه لیزر متغیر خواهد بود.
مراقبتهای بعد از لیزر
با توجه به اینکه ما در لیزر موهای زائد بدن به فولیکولهای مو آسیب میزنیم، بسیار مهم است که در چند روز بعد از لیزر از پوست مراقبت کنیم و آسیبی به آن وارد نسازیم. در صورتی که پوست شمات نیاز به مراقبتهای بیشتری دارد، به دکتر فلوشیپ لیزر مراجعه کنید.
- بهتر است در این شرایط از محصولات معطر و الکل دار برای قسمت لیزرشدهی پوست استفاده نشود
- تتو، وکس، لایه برداری و از این قبیل کارها روی پوست خود انجام ندهید
- از گرم شدن پوست و قرار گرفتن در معرض نور خورشید بپرهیزید و دوش آب گرم نگیرید
- حداقل تا ۴۸ ساعت از استخر رفتن بپرهیزید
- لباسهای گشاد و سبک بپوشید
- آب فراوان بنوشید و از لوسیون و ژل بعد از لیزر استفاده کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
از آنجا که دورهی درمانی لیزر معمولا چند ماه به طول میانجامد، این امکان وجود دارد که در طی این چند ماه تغییراتی در شرایط پوست شما به وجود آید. در این صورت بهتر است شرایط به وجود آمده را با دکتر لیزر و پاکسازی پوست در میان بگذارید.
اگر احیانا به بیماری دچار بودید و تغییری در آن ایجاد شد، در صورتی که به بیماری پوستی یا حتی غیر پوستی دچار شدید، در صورتی که دارو مصرف میکنید و تغییری در داروهایتان ایجاد شده است، اگر باردار شدید یا حتی اگر تغییری در دوران پریودی شما به وجود آمد.
فاصله بین هر دوره لیزر چهار تا شش هفته است و با توجه به شرایط ، ممکن است هشت هفته هم مورد تایید پزشک باشد.
با آن که طیف بسیار گستردهای از مردم میتوانند از مزایای لیزر درمانی بهره برند ولی با این حال تعدادی هم هستند که شرایط مناسب برای انجام لیزر درمانی حذف موهای زائد را ندارند. انجام لیزر درمانی بر روی کسانی که موهای روشن (مانند بلوند و قرمز) دارند ممکن است بی اثر باشد.
- کسانی كه باردار هستند.
- کسانی که بیماریهای عصبی دارند و ممکن است جای لیزرشان را بکنند و دستکاری کنند.
- کسانی که به خاطر شغلشان مجبورند ساعات طولانی در آفتاب باشند.
- همچنین کسانی که در محل مورد نظر، عفونت فعال یا زخم دارند باید تا زمان بهبود عفونت و زخم شان صبر کنند.
لیزر موهای زائد کاملا بدون درد است! شاید بسیاری دوست داشته باشند تصور کنند که لیزر درمانی یک روش درمانی بدون درد است اما متاسفانه حقیقت ندارد. لیزر درمانی دردی همانند برخورد یک کش پلاستیکی با پوست ایجاد میکند. با این تفاوت که این درد مرتبا تکرار شده و کمی احساس سوزش نیز در کنار آن ایجاد خواهد شد.
با ان که لیزر درمانی به طور کلی نسبت به الکترولیز درد کمتری دارد، ولی به هر حال نمیتوان آن را بدون درد نامید. بنابراین تحمل کردن درد چیزی است که باید به هنگام انجام لیزر درمانی انتظار آن را داشته باشید.